Hambar

Pe Bd Aviatorilor din decembrie 2014.

Suna nemteste? Parca. Luna aceasta s-a intamplat sa merg la Hambar si de cateva ori pe saptamana chiar. Fara intentie, dar cu placere (ok, ok, faptul ca e two blocks away ajuta).

Hambar brasserie charcutterie brutarie a luat locul fostului Paparazzi si a indraznit sa puna kasespatzle, roschti si tocinei, basca coltunasi in meniu, chiar in buricul  bulevardului Aviatorilor, pe canapele de catifea albastru-plumburiu. Pfiu, sacrilegiu si nu prea. Meniul eclectic si plating-ul mai rustic pare sa se puna contra valului de frantuzisme si fine dining care pluteste prin oras, desi atmosfera este discret tributara stilului francez. Design-ul este cald, de tavan atarna picioare de Jamon Serrano, galantarul gazduieste roti mari de branza faina, gogosi cu visine si paini grasune odihnesc pe rafturile brutariei.

IMG_9635

Descrierile haioase de la salate si faptul ca gasesti cate putin din orice fac din braserie un loc inedit si explica usor faptul ca poti manca zi de zi acolo timp de o saptamana, dimineata, pranz si seara cu senzatia ca ai fost in cel putin trei sau patru locuri diferite.

Ai optiunile de smorgasbord (variatiuni de open sandwhich de origine scandinava), salate clasice, mancare nemteasca sa umple stomacul, peste pentru domnisori si domnisoare, supe usoare sau grele (cea de coada de bou e un must try), carne in fel si chip, paste si entrees care aduc un ingredient abordat in trei feluri (scoici blonde, brune si roscate), deserturi internationale.

IMG_9637

 

Hambar pune pe masa clatite de cartofi, creveti, varza murata, St Jacques si coada de bou cu nonsalanta celui care crede in ce face.

Lista de vinuri incape pe o pagina, e drept scrisa marunt, dar bravo! optiuni mai putine, dar mai intelegent alese, speram ca nu doar in teorie.

IMG_9636

E drept, plating-ul este inegal (maduva vs roschti cu ou), portiile mai trebuie calibrate (din fructele de mare cu bacon si fasole mananca un batalion), uneori lipsesc preparate ( nu te obliga nimeni sa imi propui toate acele feluri de mancare, dar daca ai pus in meniu consider ca este o promisiune pe care trebuie sa o tii), chelnerii nu stiu sa explice unele preparate si poate dura sosirea mancarii. Sunt insa la inceput, este perioada de rodaj si deci relativ scuzabil. On the positive side, bucatarul serveste uneori la masa, chelnerita este foarte simpatica, iar proprietarul este mereu si discret in preajma.

Bonus – la plecare iti poti lua jamon, paine, branza sau gogosi pentru acasa. Brasserie, charcuterie, brutarie – remember?